maanantai 4. marraskuuta 2013

Se aliarvostetuin kuukausi



Harmaata ja sateista maaanantaiaamua Helsingin Lauttasaaresta! Marraskuu on alkanut näissä väreissä ja tunnelmissa. Lauantaina aurinkokin pilkahteli vähän, ja pääsimme lasten kanssa kunnolla ulkoilemaan kotimme edessä olevaan puistoon.

Harmaa toistuu myös kotiasussa. Pants: Alexander Wang / Jumper: Jigsaw 
Marraskuu on varmasti vuoden vihatuin kuukausi. Harmaata, sateista, tuulista, väritöntä, kylmää... Itse olen aina pitänyt tästä vuodenajasta, enkä ehkä vähiten siksi, että omat synttärini ovat marraskuussa. :) Olen syksyn lapsi, ja kotoisan pimeä vuodenaika tuntuu omalta.



Purnaamme usein, kuinka Suomessa on tähän vuodenaikaan älyttömän pimeää, harmaata ja kuinka se väsyttää. Huomaan toki myös itsessäni pimeyden vaikutukset. Haluaisin kuitenkin piristää kaikkia harmaudessa talsivia suomalaisia sillä tiedolla, että myös suuressa osassa muuta Eurooppaa on marraskuussa yhtä lailla pimeää ja sateista. Me emme ole tässä kärsimässä yksin! Jippii! Jos olet koskaan viettänyt aikaa Keski-Euroopassa, vaikkapa Hollannissa tähän vuodenaikaan, tiedät mistä puhun. Englannissa asuneena muistan, kuinka siellä puhutaan pimeästä ja kärsitään luihin ja ytimiin porautuvasta kylmästä kosteudesta. 


Seuraavan kerran, kun huomaat stressaavasi pimeydestä, ajattele vaikkapa sateessa tarpovia kollegojasi Lontoossa tai Berliinissä. Kyllä sielläkin harmaus ja sade voi ottaa pannuun!

Harmaus ei siis ole paikasta kiinni, joten ei anneta sen vaivata. Sytytetään kynttilä, juodaan glögiä ja pidetään pikkujouluja! Kohta saapuvat Beaujoulais-viinitkin hyllyille, mikä hauska syy juhlia.

As if I ever needed an excuse. :)

Piristystä uuteen viikkoon! 

This is what it looks like in Lauttasaari in Helsinki right now. Grey is definitely the colour of the month. November is probably the most hated month but I happen to think this month is very underrated. Not least because it's also my birthday month. :) We Finns often complain about this continuous darkness, wetness and cold and how the season affects us mentally. But we often forget that we are not in this alone! Have you ever visited Central Europe, say the Netherlands, in November? Then you know what I'm talking about. The same rain, cold, wind, greyness and darkness are all around there as well. So next time you hear yourself complaining, think about your colleagues in London and Berlin - this weather can really do your nut in, regardless of the place. So this is what you do instead: Light a candle, drink some "glögi" (mulled wine) and throw a party!  The Beaujoulais Nouveau wines will soon hit the shelves so what a great excuse for a party!

As if I ever needed one. :) Cheer up everyone!

Marjo x

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti