maanantai 25. marraskuuta 2013

True Christmas Spirit

Eilen Aleksanterinkadulla sytytettiin jouluvalot ja pidettiin perinteinen jouluparaati. Lähdimme Tytön kanssa aistimaan joulun tunnelmaa ja ensiksi ihastelimme Stockmannin perinteistä jouluikkunaa. Paikalla oli pari muutakin pientä lasta vanhempineen.



Odottelimme kärsivällisesti Joulupukkia. Paraati alkoi klo 15 ja se kulki Senaatintorilta Aleksia pitkin Manskulle ja taas Espaa pitkin takaisin. Hassua, että suurin ryysis oli heti Aleksilla, ja siellähän mekin nökötimme. Toisella puolella korttelia, Pohjois-Esplanadilla, kadun varressa olisi ollut paljon väljempää. Mutta mikäs sen parempi joulufiiliksen luoja kuin suuret ihmismassat ja paljon innostuneita lapsia!






Tytöltä innokkaimman vastaanoton saivat ihanat keijukaiset ja värikkäät "prinsessat". Meillä on nyt erittäin vahva prinsessavaihe menossa, ja kaikessa touhussa ja leikissä on mukana vähintään yksi Tuhkimo ja joskus tilaa on myös sisarpuolille. Kun ihmettelin, miksi sisarpuolet ovat niin usein leikeissä mukana vaikka ovat aika ilkeitä, tyttö vastasi että: "No niillä on kauniin väriset mekot!" Äitinsä tytär.



Paraatin kruunasti Joulupukki, mutta tyttöön isoimman vaikutuksen tekivät nämä prinsessat ja keijut.

The REAL Santa from the Finnish Lapland!
Oli ihanaa aistia lapsen innostus tällaisessa paraatissa. Katselimme vielä valokuvia kotimatkalla ja analysoimme eri hahmojen pukuja ja juttelimme joulusta. Mikäs sen parempi tapa aloittaa joulu, kuin katsoa sitä lapsen silmien kautta.

Hauskaa viikon alkua!

Marjo x

// Yesterday I took my daughter to see the traditional Christmas Parade in Helsinki. First we checked the Stockmann department store Christmas window display which changes every year and is quite a tradition amongst the Helsinki children. The season's other traditions include the Parade and the turning on the Xmas lights on Aleksanterinkatu. My daughter was excited to see the parade and we waited patiently with thousands of other people to see a glimpse of the real Santa. As it turned out, my daughter was actually most excited about seeing the colourful fairies and "princesses". We are going through a very serious princess phase right now! No day goes without at least a tiny bit of Cinderella thrown in. I could sense the excitement my daughter was feeling while watching the parade. We looked at the photos on the way home and had a chat about Christmas in general. What a better way to get into a real festive spirit than to look at it all through the eyes of a child. A real eye opener. 

Have a lovely week! Marjo x

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti