keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Sure hit: Onneli ja Anneli


Nyt vinkki etenkin pienten tyttöjen äideille. Kävimme viikonloppuna Tytön kanssa elokuvissa katsomassa Onnelin ja Annelin, ja sehän oli elämyksenä kuin lottovoitto! Toimi kahdelle neljävuotiaalle kuin häkä.

Last weekend it was movie time! The Girl and I went to see the Finnish children's film Onneli ja Anneli, which a story about two little girls and the house they suddenly get to own. Jackpot especially for all little girls! 



Nauroimme ystäväni kanssa, kuinka kaksi pikkuneitiä huokaili ihanille mekoille, tyttöjen ihkaomalle talolle, tai muhkeille kermakakuille: "Wau! Ajattele, jos mekin saatais asua tuollaisessa talossa. Ihana! Aah!" Ja niin pois päin. Itsekin olin aivan otettu ihanista lapsinäyttelijöistä. Ehkä paras vähään aikaan näkemäni kotimainen elokuva. :)

Their reactions said it all. "Wau! Ah! What a house! Imagine if we got to live in a house like that!" And so on. And I must say the little actresses were absolutely charming and brilliant. Probably the best Finnish film I've seen in a while. ;)


Elokuvan jälkeen kävimme jäätelöllä. Tyttö ja hänen paras kaverinsa saivat istua ihan omassa pöydässään ja keskustella tyttöjen juttuja. Luulenpa, että Onneli ja Anneli inspiroi tyttöjä käyttäytymään ainakin hetken vähän itsenäisemmin koska oma pöytä oli niin kova juttu. Ja omat supsuttelut. Jos elämässäsi on pieniä tyttöjä, käykää ihmeessä yhdessä katsomassa tämä erittäin herttainen elokuva. Leffa on kuin sokerilla kuorrutettu kakku hehkeine väreineen ja kauniine kuvineen. Kerrankin kaunis, värikäs ja herttainen Suomi-leffa.

After the movie it was time for refueling. The Girl and her best friend were overjoyed to sit at their very own table in a restaurant while eating ice-cream. Very grown up! The film inspired them to act a bit more independently, I'm sure. If you have a little girl in your life, I suggest you go see this sweet film. Very girly, very sweet. 

Marjo x

3 kommenttia:

  1. Onneli ja Anneli oli mun lempikirja lapsena <3! Samasta sarjasta on julkaistu pari muutakin kirjaa. Yksi Missä pääosassa on Putti ja toinen missä Tingelstiina ja Tangelstiina seikkailevat Vekotiitus Vappusen kanssa :-). Suosittelen ostamaan tytölle kirjan ja lukemaan ääneen iltaisin (paksu kirja), jos kerran tykkäsi. t. Iines

    VastaaPoista
  2. Moi Iines! Nyt meni kyllä aivan luvattoman kauan vastauksessa, pahoittelut siitä. Olimme Miian kanssa Lontoossa ja siihen päälle tuli kova flunssa. Tällaista tämä on välillä! :) Mutta kiitos taas kommentistasi, pitää ehdottomasti katsastaa tuo kirja. Veikkaan, että tulee juuri oikeaan osoitteeseen. Hauskaa helmikuuta! t. Marjo

    VastaaPoista
  3. Ei mitään! Toivottavasti flunssa jo hellittää. Tajusin myöhemmin, että leffa kertoo vain ekasta kirjasta eli Onnelin ja Annelin talosta. Kirjassa mikä mulla on, on mukana Onnelin ja Annelin talvi sekä Onneli ja Anneli ja orpolapset. Vuonna 2003 on otettu uusi painos, missä on mukana Onneli ja Anneli ja nukutuskello.

    Et siis taida tietää Puttia? :-D Talvikirjassa tyttöjen nukkekotiin muuttaa Vaaksanheimojen perhe, heillä on pieni poika nimeltä Putti ja pakko sanoa, että tokasta osasta eteenpäin kirjat vaan paranee. Myös pojat rakastaa näitä :-)

    Ostin kummilapselle tuon uuden painoksen ja se maksaa 17€ ja sitä saa ainakin Suomalaisesta, mistä sen hankin.

    Hauskaa helmikuuta sullekin!

    VastaaPoista