tiistai 11. helmikuuta 2014

Loska-chic?

Dilemma: Miten säilyttää edes jonkinasteinen tyyli kun kadut ovat loskassa, pakkasta on -15 tai sää on kostean sumuinen? Kaupunkipukeutuminen vaihtelevissa keleissä on lähes mahdotonta. Kaikkien näiden vuosien aikana en ilmeisesti ole oppinut pukeutumaan talvella niin, että näyttäisin hyvältä JA pysyisin lämpimänä ja kuivana. Jostain on aina luovuttava, joko lämmöstä tai tyylistä. Lapset aamuisin päiväkotiin vievänä valitsen useimmiten lämmön tyylin sijaan. Valitettavasti.

Dilemma: how to look chic and manage to stay warm and dry in this weather? Unfortunately I haven't mastered the art of looking great in ever-changing weather conditions. I often have to sacrifice my style for keeping warm.

Not that we this much snow in Helsinki at the moment, but just to give you an idea.

An old pic, my usual morning outfit.
Käytän pitkää Max Maran villakangastakkia, joka mukavasti suojaa tuulelta. Pitkän takin ongelmana ovat kuitenkin kengät. Koska omistan vain yhdet, edes jollain tasolla siedettävät karvavuoriset nahkasaappaat, on ne useimmiten aamulla vedettävä jalkaan. Ne eivät kuitenkaan näytä hyvältä pitkän takin kanssa. Tunnen itseni mummoksi pitkässä takissa ja tasapohjaisissa saappaissa! Ei hyvä. Ainoa oikea valinta pitkän takin kanssa olisivat nilkkurit tai korkkarit. Useimmiten käytän Acnen Pistolseja, ja ne ovatkin maksaneet itsensä moninkertaisesti takaisin.

I often wear my long Max Mara coat which covers me up nicely. However, with a long coat you don't really look that great in flat boots. I feel like a granny wearing my winter boots with this coat! The only option are my Acne Pistols, which I wear pretty much all the time. Phew.

Tässä kuvassa olin lainannut anopin turkkia! In this pic I'm wearing my mother-in-law's fur coat.Warm and cozy...
Picture: Internationalstreetsyle.com
Tältä haluaisin näyttää. Etenkin tuo karvahattu ilahduttaisi Helsingin riepovissa tuulissa. Tällaisella asulla voisin ylpeästi astella työpaikalle, näyttämättä mummolta. Kengät näyttävät vähän heppoisilta, mutta ehkä niistä saisi loskakestävät pienellä käsittelyllä.

This is what I would like to look like. Loving the hat!

Picture: The Sartoralist
The Sartoralist näyttää kunnolla mallia siitä, miten loskan seassa pärjää jos asenne on kohdallaan. Korkkarit jalkaan ilman sukkia ja taisteluun ilmastoa vastaan! Ehkä tässä on sopivasti inspiraatiota loppuviikolle? Haastankin kaikki kokeilemaan korkkaripukeutumista tällä viikolla. Kertokaa, miltä tuntui. Jos itse lähden tälle linjalle, lupaan kuvamateriaalia todisteeksi. Auts ja brrrr.

Marjo x

The Sartoralist provides inspiration on how to brave the weather in style. I challenge you all to wear high heels with no socks this week. Let me know how it goes!

5 kommenttia:

  1. Mua lohduttaa, kun saan selailla nettikauppoja, metsästää sitä täydellistä trenssiä ja muita kevät asuja... Kestän tän, koska kohta tämä vaihe on ohi. Mulla on karvavuorelliset nilkkurit tai pistolsit lämpöpohjallisilla, villakangastakki tai untuvatakki. Jos on kylmempää käytän villakangastakin kanssa lämpökerrastoon kuuluvaa paitaa ja sitten neuletta. Tarvittaessa vielä kolmas paita. Oikein kovilla pakkasilla untsikka ja tosi paksu villapusero. Hameita lokakuulle ja uudelleen huhtikuussa... Sillä välillä en ikinä! En tajua miten jotkut voi painaa sukkiksissa menemään alle 10 asteen lämpötiloissa... Hrr. Eli farkut jalassa lähes aina, mut onneksi meidän toimistossa on rennompi pukukoodi. Siistit farkut on ihan ok asu.

    VastaaPoista
  2. Mä kyllä aika usein keikun tuolla hameessa ja sukkiksissa, sillä töihin on varsinkin palaveripäivinä kiva pukeutua mekkoihin. Olen muutenkin mekkoihminen, mitä ei tästä blogista uskoisi. ;) en ole nimittäin postannut kuin yhden mekkokuvan itsestäni! Mutta kyllä useimmiten itsellänikin on tässä kelissä farkut tai housut jalassa. Mistä olet muuten löytänyt karvavuorelliset nilkkurit? Pistolseista on nyt tullut vuorellinen malli, mutta mikä hinta... Kääks! Hauskaa päivää, t. Marjo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Espritiltä. Ihmeen hyvät, vaikka onkin jo tokaa talvea käytössä. Ei näy mitään jälkiä käytössä. Ja vielä mokkaa pinta... Suosittelen lämpöpohjallisia, koska ne eistää ja estää maasta tulevan kylmän. Yllättävän tehokas kekintö. Kokeile jos et ole kokeillut.

      Olen muuten miettinyt, että tulispa haalarit taas muotiin aikuisillekin :-). Olisi niin paljon helpompi pitää hameita... Helsingissä ja sukkahoiusuissa ikävintä on se viima. En siedä sitä kyllä yhtään. Eihän täällä tarvitse olla paljonkaan asteita, kun se merituuli kaikessa kosteudessaan on hyytävä...

      Kivaa päivää sulle!

      Poista
  3. Oletko tutustunut uusiin Julia Lundstenin Nokialle suunnittelemiin kumisaappaisiin? Todella nättejä eikä tunne lampsivansa kumppareissa! Niitä löytyy myös nilkkurimalleina, pohjat ovat kunnolliset ja kestävät myös pakkasta! Ovat olleet tämän talven säissä minun ykkösjalkineeni näissä liukkaissa loskakeleissä.

    Sukkisongelman olen ratkaissut hankkimalla mustat villalegginsit päälle suojaksi. Niitä myy ainakin niinkin eksoottinen firma kuin Muhoksen villa, jolta löytyy nettikauppakin.

    VastaaPoista
  4. Olen kuullut hyvää Julia Lundstenin kumppareista! Miksiköhän en ole livenä niihin vielä tutustunut? Nyt pitää ottaa tämä työn alle. Näkisitpä ne saappaat, millä oikeasti lapsin kunnnon sateessa. Nokiat nekin, mutta öhöm... kesätyövuosilta taimitarhalta 90-luvun alusta! Vanhat, legendaariset Nokiat... tunnearvoa, mutta eivät oikein city-kelpoiset. Ja Muhoksen villasta täytyy hankkia villalegginsit - tyttäreni käyttää hameiden kanssa talvella villapöksyjä, miksen siis minäkin?! Kiitos hyvistä vinkeistä, t. Marjo

    VastaaPoista