sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Söderskär - päiväni Myrskyluodon Maijana

Perjantaina tein päiväreissun Söderskärin majakalle. Merimatka Vuosaaren Aurinkolahdesta kesti saarelle 1,5 tuntia ja mikäs kannella oli ollessa, kun ilma oli mitä mainioin. Kuvat kertonevat enemmän kuin sanat.




Söderskärillä pesii paljon lintuja ja tälläkin kertaa osa saaresta oli rauhoitettu linnuille.Pääsin kuitenkin tutustumaan majakkaan oppaan johdolla. Majakassa on vuokrattavissa myös yksi huone majoitusta varten. Huone on entisen majakanvartijan tyttären Hannan ja tämän puolison huonekaluilla sisustettu. Hanna ja hänen miehensä ovat eläneet 1800 - ja 1900 -luvun molemmin puolin. Alkavalla viikolla majakassa avautuu myös näyttely kesän ajaksi. Alla olevassa kuvassa näkyvä linnunpää on yksi näyttelyn töistä.





Olen jo pitkään haaveillut viikonloppureissusta miehen (EDIT. Eikä kenen tahansa vaan ihan sen oman Miehen, kun kuitenkin tätä luet ;)) kanssa jollekin majakkasaarelle. Olisikohan tänä vuonna vihdoinkin aika toteuttaa tämä haave? Kuulisin mielelläni kokemuksianne, mikäli joku teistä on yöpynyt jollain majakkasaarista. Mukavaa sunnuntai-iltaa tyypit!
Miia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti