perjantai 24. huhtikuuta 2015

Muutto - ja remontti edessä

Hei kaikille ja suurkiitos Miialle blogin ylläpidosta sillä aikaa, kun itse möyrin yhden sun toisen muutoksen kourissa. Jopas on ollut kevät!


Olemme jo tovin aikaa olleet sitä mieltä, että nykyinen kolmiomme on käymässä meille auttamattoman pieneksi. Emme kuitenkaan ole onnistuneet löytämään hinta-laatusuhteeltaan juuri meille sopivaa asuntoa, vaikka olimme etsineet jo vuoden päivät.

Näissä tunnelmissa - ja uudessa töissä - olen sitten kiiruhtanut koko alkuvuoden. Kunnes sitten yllättäen löysimme juuri meille sopivan uuden kodin ---- nykyistä kotiamme vastapäätä! Uusi kotimme oli siis nököttänyt siinä suoraan silmiemme edessä kaikki nämä vuodet. Kätevää.


Uudessa kodissa meitä odottaa remontti kaikkine herkkuineen. Viimeksi 60-luvulla remontoitu asunto kaipaa yhtä sun toista päivitystä, ja ainoastaan kylppäri saa jäädä sellaiseksi kuin se on vuonna 2006 remontoitu.

Yritän pitää pääni kylmänä vaikka remontti seinien purkuineen hermostuttaa. En ole koskaan remontoinut yhtään mitään. Olen aika kätevä "isäntä" mitä tulee kaikenmaailman pikkuhommiin kuten pesukoneen korjaukseen, ruuvauksiin, huonekalujen kokoamiseen ja niin edelleen, mutta yhtään kotia en ole koskaan remontoinut lattiasta kattoon.

Yritin ensin itse - tämän jälkeen soitin arkkitehdin apuun. :)
Onneksi on olemassa ammattiapua, sillä muuten tästä ei kyllä tulisi yhtään mitään. Palkkasimme tutun arkkitehdin piirtämään pohjan uudelleen, ja hän myös auttaa materiaalivalinnoissa. Sähkömies on jo käynyt tiluksilla, ja lattiankorjaaja on tulossa. Myös keittiösuunnitelmakin on tilausta vaille valmis. Silti ajoittain iskee epätoivo ja tuskan hiki. Mitä tästä kaikesta tulee? Löytyykö muovimaton alta jotain yllättävää? Miten kauan tässä kaikessa menee? Onko parkettivalintamme juuri "se oikea"?

Kuva Kvänum


Millä tavalla yleensäkin ihmiset pystyvät tekemään päätöksiä kodin sisustamiseen liittyen?? Katsotteko te kuvia, onko teillä jokin "fiiliskansio" tai joku muu strategia, millä olette mahdollisesti omaa kotianne remontoineet? Kertokaa ja jakakaa!

Ja vielä hypoteettinen kysymys: kumman kalanruotoparketin näistä valitsisitte?




Kiitos avusta!

t. Marjo

2 kommenttia:

  1. Remontoimme viimeksi 10 v. sitten. Silloin tehtiin monia päätöksiä fiilispohjalta. Monta asiaa tekisin nyt toisin, mutta toisaalta aika hyvin aikaa valinnat ovat kestäneet.

    Nyt keräilisin Pinterest-kansioon idea/havainnollistamiskuvia itseä, arkkitehtiä ja remppamiehiä varten.

    Parketeista valitsisin siten käsitellyn, joka ei kellastu/muuta väriä ajan myötä.

    VastaaPoista
  2. Pinterest on paras. Lehdistä tykkään eniten Living Etc:sta sekä Sköna Hemistä. Molemmat parketit ovat kauniita. Itse pidän alemman kylmästä sävystä mutta ylempi upea myös. Tsemppiä Marjo! Evi x

    VastaaPoista